new-arrivals-arrow
KONTAKT &
FEEDBACK
Vi bruger cookies for at forbedre din shoppingoplevelse. Når du surfer videre på vores websted, accepterer du vores politik for cookies. Læs videre
9455-image-esprit-magazin-pflege-guide-washkorb

Din vaskemaskine skal indstilles korrekt

Når du bliver nødt til at vaske, bør du vælge en så lav temperatur som mulig og fylde maskinen helt. På den måde bruger du mindre energi (og sparer eludgifter). Mindre pletter kan forbehandles i hånden.

Har din vaskemaskine en eco-indstilling? Super! Så vælg den. Det tager ofte lidt længere tid, men det er meget mere energi- og miljøvenligt. Hvis ikke det er muligt, bør du vælge et program med lav temperatur. Og hvis du virkelig vil gøre noget godt for miljøet, undgå at bruge tørretumbler. De bruger rigtig meget energi. Har du simpelt hen brug for en tørretumbler? Så vaske dit tøj ved 1600 omdrejninger. På den måde presser du mere vand ud af tøjet og sparer energi, når tøjet skal tørretumbles.


9455-image-esprit-magazin-pflege-guide-mikroplastic

Mikroplast? Nej tak!

Det er ikke kun vaskemidlet, men også selve tøjet, der udleder rester i grundvandet, for under vask frigiver stof af kunstfibre mikroskopisk små fibre af plast. For at denne såkaldte mikroplast ikke kommer ud i kredsløbet, anbefaler vi, at du bruger særlige vaskeposer, hvis materiale med de særligt fine porer virker som et filter.

9258-image-esprit-magazin-waschen-denim

DENIM DENIM DENIM

Mørke jeans afgiver ved første brug & første vask altid overskudsfarve. Derfor bør de ikke komme i kontakt med lyst tøj.
For at holde på farven vask dit yndlingstøj med vrangen ud.
Vores tip: I stedet for at vaske dine jeans i vaskemaskinen kan du lægge dem i fryseren i et døgn - det får selvfølgelig ikke pletter til at forsvinde, men efter en tur i fryseren er dine jean igen dejlig friske. 

KØB JEANS

9258-image-esprit-magazin-waschen-waschmittel

Brug det rigtige vaskemiddel

Generelt gælder følgende: Pulver og tabs belaster miljøet mindre end flydende vaskemiddel. For flydende vaskemiddel indeholder flere tensider og er en større belastning for rensningsanlæggene. Vaskemidler, som hverken indeholder farvestoffer eller ekstra konserveringsmidler, som gør dit tøj rent selv ved lavere temperaturer og som kan købes i genbrugs- eller allerede genanvendt emballage, er det bedste valg. Desuden bør du være tilbageholdende med mængden af vaskemiddel: Små mængder er nok. 
 

9258-image-esprit-magazin-waschen-zu-oft

Vask helst ikke for ofte!

Desværre: Den hurtigste vej til at afkorte dit tøjs “holdbarhedsdato” går gennem vaskemaskinen. Mange materialer har nemlig slet ikke godt af hyppig vask. Det er mere skånsomt at lufte dit tøj efter hver brug, det er som regel nok til at du kan springe en vask over. Desuden bør du vaske dit tøj i koldt vand så ofte som muligt, da det er særligt godt for kunstfibre og uld. 
 

  • VERDENS STØRSTE ESPRIT-UDVALG
  • Forsendelse for kun 9,99 kr.
  • KØB PÅ REGNING
  • GRATIS RETURNERING
  • ESPRIT FRIENDS (3 % BONUS)