Vores motto? Do good. Feel good. 

Vores principper er meget vigtige for os, & derfor omsætter vi dem til handling!
Vi håber, at vi kan inspirere dig til sammen med os at gøre verden til et lidt bedre sted! 

Vegan- & PeTA-certificeret

Flere vegane alternativer? You asked, we listened!
Stadig flere af vores kunder vil gerne leve en vegansk livsstil, der ikke kun omfatter deres kost, men også deres påklædning, der skal være helt uden animalske produkter.
Derfor udvider vi hele tiden vores tilbud på accessories med veganske alternativer, der er PeTA-certificerede. 

Ingen kompromiser, når det gælder dyrevelfærd!

I vores produkter indgår også materialer af animalsk oprindelse. For at du rigtig kan glæde dig over dit superbløde kashmir eller lækre læder er det vigtigt for os, at alle dyr i vores værdikæde behandles med respekt og i overensstemmelse med Farm Animal Welfare Councils Fem Friheder.
Materialer som pels og andre typer uld, hvor vi ikke kan være helt sikre på, at dyrene behandles ordentligt, vil vi hellere undvære, indtil der findes gode standarder og mere gennemsigtighed.
 

IMG_0013 (1)

Hvor begynder bæredygtigheden hos Esprit? Hos medarbejderne.

Alle taler om bæredygtighed, og mange vil gerne gøre en forskel. Men ikke alle kan forestille sig, hvordan man kan være bæredygtig i sin hverdag.
Vi mener: Det er rigtig godt, hvis vi hjælper hinanden og lærer af hinanden. Derfor har vi nu på vores hovedkontor i Ratingen indrettet en Green Wall.
På denne grønne væg kan Esprit-medarbejdere komme med tips, gode idéer og anvisninger på, hvordan han/hun er bæredygtig i sin egen hverdag. På den måde kan vi inspirere hinanden med at starte i det små og så lidt efter lidt blive mere bæredygtige og mere bevidste. 

Hero_Product_CradletoCradle_CMS_v2

Cradle to Cradle

Vi har introduceret Cradle to Cradle Certified® Gold som produktstandard. Her bruges så vidt muligt kun materialer, der ikke er farlige for helbred og miljø.
Det vil sige mere ansvarsbevidst håndtering af kemikalier, men også af ressourcer som vand og energi, næsten ingen affald selvfølgelig gode sociale betingelser for alle, der har med produktionen af vores produkter at gøre. 
Vores mål inden 2020: 50% af vores denim er certificeret i henhold til Cradle to Cradle Certified® Gold. 

Esprit Flasche 2

Farvel plastik!

Esprit er plastflaskefri zone. Selvfølgelig kan man alligevel få noget at drikke hos os, men hver medarbejder i vores hovedkontor har fået sin egen flotte glasflaske. Den kan de efter behov fylde ved en af vores mange vandstationer. 

piled-of-folded-textiles-1937336

Vasker du allerede bæredygtigt?

Vask rigtigt i stedet for at smide væk hurtigt! For at du kan have glæde af dit yndlingstøj så længe som muligt giver vi dig her nogle ”dos & dont’s” inden for tøjpleje.
Vi forklarer trin for trin, hvordan du kan vaske, tørre og stryge dit tøj på en mere bæredygtig måde.
For allerede små detaljer som en lav vasketemperatur betyder mindre energiforbrug, og det har en positiv effekt på miljøet. 

mail backgorund

Vores mål: Så lidt papir som muligt

Det er jo kun et ark papir! Mener du? Når ca. 6.500 medarbejdere verden over hver måned får tilsendt deres lønseddel med posten, bliver det til mere end bare et enkelt ark papir. Vi bestræber os altid på at se det store billede – og derfor har vi besluttet os for en komplet papirløs, digital version. Dermed sparer vi hver måned mange, mange ark papir og betragtelige mængder CO2.

kantine light

Velbekomme i den Grønne Kantine.

Også i vores kantine bliver der taget bæredygtige beslutninger. Vi fokuserer på økologisk frugt, grønt og kød, og også vores mælkeprodukter er økologiske. Og det er vores mål at tilbyde stadig flere økologiske fødevarer: I løbet af de kommende år skal den andel gerne udgøre 90% - 100%.
Vores indsats for bæredygtighed viser sig også i vores nul-spild-koncept, når vi planlægger vores menuer.
Vi smider ikke rester væk, de indgår derimod i den følgende dags tilbud. 

Sustainable Blog Ecosia

Den grønne søgemaskine

På vores hovedkontor i Ratingen surfer Esprits medarbejdere nu på nettet med Ecosia-browseren. Den gratis og grønne søgemaskine bruger sit overskud til internationale skovrejsningsprojekter.
Der er allerede blevet plantet over 85 millioner træer. Og da vi alle sammen hver dag bruger en søgemaskine, hvorfor så ikke vælge én, hvor man sådan helt ved siden af også kan plante træer?  

KIG FORBI 

06_Asset

Grøn levering – Vi sender klimaneutral

Vi tilbyder dig ikke kun bæredygtige produkter, vi sørger også for, at dit yndlingstøj sendes til dig så miljørigtigt som muligt. Vi har egne lagerfaciliteter i Europa og Asien. Derfor er vores transportafstande relativt korte, selvom vi er en international virksomhed.
Desuden er vores forsendelser klimaneutrale. Hvad betyder det?
Den udledning, som transporten af vores produkter til dig forårsager, udligner vi med f.eks. miljø- og skovrejsningsprojekter andetsteds. 

Vores servicetilbud til dig

Esprit to go

Download den ny app og nyd godt af alle fordelene.

Gavekort på 10 €

Bliv Esprit Friend & nyd godt af de mange fordele.